POGOJI POSLOVANJA:

Splošni pogoji poslovanja spletne strani pirman-racing.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno stranjo pirman-racing.com upravlja TANBOS d.o.o. (v nadaljevanju "Pirman-Racing"). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletnega portala pirman-racing.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Stran pirman-racing.com se zavezuje, da bo obiskovalcu spletne strani in kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja),
 • b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • c) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • d) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • e) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • f) način plačila in dostave.
 • g) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • h) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Nakup

Za nakup preko spletne strani pirman-racing.com ni potrebna registracija obiskovalca temveč le izpolnitev kontaktnega obrazca z vsemi podatki.

Postopek nakupa oz. koraki do sklenitve pogodbe

 1. korak: Oddaja naročila preko kontaktnega obrazca:
 • Ime in priimek
 • Naslov
 • Poštna številka in kraj
 • Kontaktna telefonska številka
 • E-pošta
 • Izberi paket vožnje
 • Količino
 • Način plačila
 • Dodatno sporočilo
 • Sem seznanjen in se strinjam s splošnimi pogoji

Preverite svoje podatke o naročilu in svoje osebne podatke. Ko naročilo vsebuje vsa izpolnjena polja in ste v naročilo prepričani, ga oddajte s pritiskom na gumb ''Naročam''.

2. Korak »Potrdilo«

Na vaše e-mail povpraševanje vam bo ekipa Pirman-Racing odgovorila v najkrajšem možnem času.
Vse dokler naročilo še ni potrjeno s strani Pirman-Racing imate možnost, da naročilo popravite ali prekličete, tako da pokličete na 030 316 196 ali pišete na info@pirman-racing.com.

Način plačila

Ponudnik Pirman-Racing omogoča naslednje načine plačila:

1. Možnost (plačilo po povzetju):

Poštnina pri pošiljanju bona je všteta v ceno bona. Pošilja se priporočeno z odkupnino (plačate poštnemu uslužbencu ob prevzetju pošiljke). Provizija Pošte Slovenije ni všteta (cena po veljavnem ceniku Pošte Slovenije). Provizija se plača poštnemu uslužbencu skupaj z odkupnino.

2. Možnost (plačilo po predračunu):

Poštnina pri pošiljanju bona je všteta v ceno bona. Pri naročilu darilnega bona zahtevajet plačilo po predračunu. Bon vam bomo poslali priporočeno na naslov kot ste ga vpisali v kontaktni obrazec prvi delovni dan po prejetem plačilo.

 

Plačilo na kraju izvedbe ali z gotovino v prostorih podjetja ni mogoče. Ravno tako ni mogoče plačilo s kreditnimi/debetnimi karticami ali prek sodobnih orodij kot PayPal.

Cene in ažurnost podatkov

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom Pirman-Racing in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za upravitelja pirman-racing.com, kot za kupca. Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila, vendar ne za že naročene in prodane bone.

Ponudnik skuša čim bolje skrbeti ter zagotavljati  ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu, pa se lastnosti vozniških paketov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo Pirman-Racing kupca o tem obvestil. Pirman-Racing bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Vse fotografije artiklov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Postopek nakupa vozniških paketov

Naročanje poteka 24 ur na dan, vse dni v letu. Pirman - Racing obravnava in pošilja naročene artikle, bone in storitve v regularnih delovnih dnevih. Potrošnik izbira in naroči darila, ki so mu na voljo na spletni strani, razvrščene v kategorijah Avtomobili, Ponudba, Darilni Boni in Cenik. Kupec preko kontaktnega obrazca izvede nakup in plača nakup prek načinov plačila predstavljenih zgoraj. Po opravljenem nakupu in prejetem plačilu je pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom Pirman-Racing na tej stopnji nepreklicno sklenjena in denarja ne vračamo. Prav tako se kupec v trenutku oddaje naročila strinja z veljavnimi pogoji poslovanja, ki so javno objavljeni na spletni strani. Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedena darila/doživetja in količine, ki  jih je kupec izbral.

Naročeni vozniški paketi postanejo aktivni šele po prejemu plačila in veljajo splošno 12 mesecev od dneva nakupa v kolikor ni pri posamičnem vozniškem paketu navedeno drugače (boni vezani na krajše ali daljše obdobje, sezonske storitve, boni vezani na določen datum ali dogodek, itd). Podaljševanje darilnega bona je mogoče le izjemoma po dogovoru s Pirman - Racing.

O morebitni spremembi naročila  oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na email naslov, kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu, če naročilo še ni bilo poslano.

Pravica do odstopa od nakupa

Kupec ima pravico, da brez navedbe razloga v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) prodajalca najkasneje v 14 (štirinajstih) dneh od prejema blaga obvesti, da bo vrnil kupljeno blago (na kontaktni e-naslov info@pirman-racing.com.  Za odstop od pogodbe se šteje tudi vračilo bona vozniškega paketa v dogovorjenem zakonskem roku, brez obvestila kupca, da bo kupljeno blago vrnil.

V primeru vračila blaga kupec sam poravnava stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega artilkla.
Kupljeno blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano in v originalni embalaži. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Denar vračamo na vaš transakcijski račun v najkrajšem možnem roku, po prejetju vseh vrnjenih nepoškodovanih izdelkov na naš naslov. V primeru, da ne razpolagate s transakcijskim računom, vam denar vrnemo s poštno nakaznico.

Garancija za vozniške pakete

Pirman-Racing daje garancijo na opravljeno storitev izvršitelja doživetja, saj nastopa v vlogi izvršitelja doživetja. Naše podjetje zagotavlja, da so opisi in  informacije točne in »osvežene«. Vsebina ali format (oblika) doživetja se lahko od časa do časa spremeni. Fotografije artiklov so lahko simbolične in ne predstavljajo dejanskega stanja, vendar se trudimo, da predstavljajo dejansko stanje. Ponudnik Pirman-racing se zavezuje, da v celoti sam odgovarja za vsebino in izvedbo doživetja ter da bo:

 • izvršil tisto doživetje, ki je napisano v vozniškem paketu in v obliki, ki je za to paket določena na ponudnikovi internetni strani oz. splošnih pogojih poslovanja;
 • v primeru, da ne izvede doživetja, kot je to predhodno dogovorjeno (višja sila, okvara,…), zagotovil ponovno izvedbo doživetja

Bona za določen vozniški paket ni mogoče menjati za drugo doživetje oz. drug darilni bon, razen v izjemnih primerih, kot so strah obdarjenca pred določenim doživetjem, poškodba obdarjenca in nezmožnost koriščenja določenega doživetja, druge bolezni - v nobenem primeru pa boni vozniških paketov ne smejo biti pretečeni.

 

Dostava bonov vozniških paketov

Ponudnik bo darilni bon odposlal v dogovorjenem roku, predvidoma naslednji delovni dan oziroma maksimalno v roku 3 delovnih dni.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije in za dostavo veljajo Splošni pogoji dostev pošiljk Pošte Slovenije.

Zato se lahko pošiljanje bona podaljša zaradi dostvnih pogojem Pošte Slovenije. Bonu bo priloženo potrdilo o nakupu in kontaktni podatki za dogovor s ponudnikom doživetija (rezervacije itd.)

Kupec se je dolžan po nakupu bona sam dogovoriti za rezervacijo in predviden datum koriščenja kupljenega doživetja s ponudnikom doživetja. Ponudnik doživetja in njegovi kontaktni podatki so poslani skupaj z bonom.

Partnerske strani

Spletna stran pirman-racing.com deluje tudi v partnerskih programih drugih spletnih strani. Za vsa podrobnejša vprašanja glede storitev partnerskih strani, se obrnite na kontakte navedene na posamezni partnerski strani.

Varovanje osebnih podatkov

Spletna stran pirman-racing.com se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Pirman-Racing bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.  Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Komunikacija

Spletna stran Pirman-Racing bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo portal pirman-racing.com izrecno spoštoval.

Spletna stran pirman-racing.com ne odgovarja za vsebino mnenj o storitvah, ki jih napišejo obiskovalci. Pirman-Racing mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva.

 

Pritožbe in spori

Spletna stran pirman-racing.com spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Spletna stran pirman-racing.com bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Spletna stran pirman-racing.com se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si spletna stran pirman-racing.com prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Zadnja posodobitev Splošnih pogojev poslovanja: 26 maj. 2016

Tanbos d.o.o.
Poljska pot 4, 1000 Ljubljana

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram