IZVEDBA VOŽNJE

FERRARI
RALLY BUGGY
DIRKALNIKI
POGOJI ZA VOŽNJO

LOKACIJA

Letališče LESCE

RAZPORED

Vožnje potekajo v manjših skupinah, razpored po urah pridobite v postopku prijave.

POTEK VOŽENJ

Vožnje trajajo približno uro in pol na skupino:
 1. Ob prihodu izpolnite obvezne obrazce glede odgovornosti in zavarovanja.
 2. Sledijo krajša navodila glede vožnje, razumevanja vozila in vloge inštruktorja.
 3. Nato inštruktor zapelje vsakega en krog po progi, da pridobi vizuelni občutek o njej in načinu upravljanja vozila.
 4. Sledi paket lastne vožnje Ferrari ali Porsche (število krogov kot določeno v vašem darilnem bonu).
 5. Na koncu voženj vsake skupine je čas za fotografiranje ob vozilih z vašimi spremljevalci.

SPREMLJEVALCI

So lahko v predštartnem prostoru od kjer so vožnje dobro vidne medtem, ko dostop do same proge ni dovoljen.

PROGA

Je s simulacijo ovinkov s stožci in v obliki velikega pravokotnika. Dolžina kroga je približno 1500 m.
Na progi ni ostalega prometa zato je vožnja prijetna in neobremenjujoča.

POGOJI

Vozniki: Obvezno veljavno vozniško dovoljenje. Minimalna starost 28 let.
Sovozniki: Minimalna starost 18 let, s prisotnostjo in izjavo staršev lahko osebe od 15 do 18 let, pri čemer je odločitev na strani izvajalca glede ustrezno varnega sedenja v avtu (višina osebe).

PRIPOROČILA

Priporočamo udobna oblačila in lažjo obutev ter za voznice obvezno čevlje z nizko peto.

LOKACIJA in TERMINI

Po dogovoru z vozniki.

OKVIR IZVEDBE

Izvedba vožnje je idejni posnetek dirkaškega treninga na dirkališču pod nadzorom inštruktorjev in mentorja. Vožnje potekajo individualno z dvemi do štirimi vozniki na dan.

ZAŠČITNA IN OBVEZNA OPREMA

Vso potrebno opremo za varno vožnjo dobite pri nas (čelada, podkapa, rokavice, negorljivi kombinezon, dirkaški čevlji). 

SPREMLJEVALCI

Lahko pridejo z vami na dirkališče.

ČASOVNICA

Rezervirajte si celoten dan. Če ste oddaljeni od dirkališča priporočamo prihod na večer pred vožnjo in prenočitev na dirkališču oziroma v bližini.

NAKUP BONA:
Darilni bon za vožnje lahko kupite izključno na našem portalu www.sanjskadarila.si. Boni za naše vožnje se ne prodajajo nikjer drugje.


OBVEZNA AKTIVACIJA DARILNEGA BONA:
Bon Sanjskih daril je potrebno pred prvo prijavo na vožnjo aktivirati. Vpišite svoje kontakte na katere želite prejemati obvestila z datumi za vožnje. Dokler bon ni aktiviran se na vožnjo ni mogoče prijaviti.
PRIJAVA NA VOŽNJO:
Prijavite se lahko izključno na vsak razpisan datum posebej in ne na več hkrati. Prijave se med termini ne prenašajo avtomatično. Če se vožnja prestavi (naprimer slabo vreme), se je potrebno na novi razpisani datum ponovno prijaviti.
TERMINI ZA VOŽNJE:
Datum vožnje objavimo po potrditvi lokacije: letališče običajno 20 dni in dirkališče 30 dni vnaprej. Če datuma (še) ni razpisanega, je torej vožnja še v pripravi.
PRIHOD NA VOŽNJO:
Opozarjamo na točnost prihoda zaradi razporeditve po skupinah po urah. Če zamudite svoj termin je velika verjetnost, da se zaradi polno zasedenega dneva ne boste mogli voziti. V izogib zamudam vam priporočamo, da pravočasno preverite stanje prometa. S seboj obvezno prinesite darilni bon in veljavno vozniško dovoljenje.
POTEK PRIJAVE NA VOŽNJO:
 1. Na kontakte iz aktivacije vas obveščamo o datumih voženj.
 2. Prijavite se na zavihku ''TERMINI'' in gumb ''PRIJAVA NA VOŽNJO''. V prijavi navedete tudi željeni avto.
 3. Ko je termin polno zaseden ni več razpisan na zavihku ''PRIJAVA'' in se nanj ni več mogoče prijaviti. Vse sprejete voznike/ce po mailu obvestimo o tem.
 4. Nekaj dni pred vožnjo (običajno 3 do 4 dni) vse prijavljene razporedimo v manjše skupine po urah in vsem pošljemo končni termin vožnje v potrditev. Prijave na vožnjo izvajamo ročno in posamično, zato je potrebno nekaj več časa. Običajno je med tem znana tudi vremenska napoved za dan voženj.
 5. Po prejetju svoje ure za vožnjo nam dokončno potrdite vašo udeležno. S tem je vaš darilni bon vnovčen. 
 6. Pridite pravočasno na vožnjo, da ne izgubite svojega termina!

Če nam v zadnjem trenutku slučajno zagode nepredvidljivo vreme, dogodek prestavimo in vas o tem obvestimo najkasneje dan pred dnevom izvedbe. V tem primeru se boni ne štejejo kot vnovčeni. Na novi datum voženj se je potrebno ponovno prijaviti. Sistem prijavljanja je enak kot opisano zgoraj.

UNOVČENJE DARILNEGA BONA:
Bon se šteje kot izkoriščen (unovčen), ko potrdite vašo udeležbo in uro vaše vožnje. Običajno je to nekaj dni pred izvedbo (do min 3 dni). Število voženj na dogodku je namreč točno določeno in z vašo potrditvijo je ena od od njih rezervirana izključno za vas. Če se vožnje kasneje ne udeležite ali zamudite svojo uro, se bon smatra kot koriščen (vaš termin žal ne moremo več preusmeriti na drugega voznika/co iz liste čakajočih).
VELJAVNOST BONA:
Bon Sanjskih daril za vožnjo je veljaven 1 leto z avtomatičnim podaljševanjem do naše izvedbe vožnje. V kolikor bona ne aktivirate v 12 mesecih po nakupu in se ne odzovete na naše pozive glede vožnje darilni bon zapade.
IZBOR VOZILA FERRARI:
Glede na ekskluzivno možnost naše ponudbe dveh različnih modelov Ferrari bomo upoštevali vaš izbor vozila v kolikor bo to mogoče. Pridržujemo si pravico do izvedbe vožnje z drugim modelom Ferrari-ja, če to zahtevajo tehnične možnosti ali prevelika zasedenost enega od dveh vozil. Upoštevamo vrstni red prijav za določen model Ferrarija.
POTEK VOŽENJ:
Vožnje se izvedejo v manjših skupinah in trajajo približno uro in pol na skupino:
 1. Ob prihodu izpolnite obvezne dokumente glede odgovornosti in zavarovanja.
 2. Sledijo krajša navodila za vožnjo, razumevanja vozila in vloge inštruktorja.
 3. Nato inštruktor zapelje vsakega en krog po progi, da se pridobi osnovni občutek o progi in upravljanju vozila.
 4. Sledi paket lastne vožnje Ferrari ali Porsche (število krogov kot določeno v vašem darilnem bonu).
 5. Na koncu voženj vsake skupine je čas za fotografiranje ob vozilih skupaj z vašimi spremljevalci.
VOŽNJE IN VREME:
Vožnje se izvajajo samo v suhem vremenu. V dežju ne vozimo zaradi varnosti in okrnjenega užitka v vožnji. V primeru nestabilne vremenske napovedi vožnje prestavimo na drug datum; v skrajnem primeru obveščamo dan pred izvedbo voženj.
ODGOVORNOSTI VOZNIKOV/C:
Za vse vozniške ali sovozniške izkušnje velja popolna lastna odgovornost udeležbe s podpisano ustrezno izjavo. Pred vožnjo je seznanitev z vsemi morebitnimi nevarnostmi. V kolikor so vozila zavarovana z določenim delom lastne udeležbe pri škodi (kasko sistem) je voznik/ca v primeru nesreče po lastni krivdi dolžan/na sam/a pokriti ta znesek.

Tako vozniki kot spremljevalci (gledalci) so dolžni upoštevati navodila osebja in ustreznih znakov ali navodilnih tabel.

Na vožnjah so v avtomobilih prisotni inštruktorji-sovozniki. Voznik je dolžan upoštevati njegova navodila. Načrtno neupoštevanje smernic inštruktorja ali nevarna vožnja zase ali za druge udeležence kot tudi neupoštevanje splošnih pravil izvedbe voženj vodi do takojšnje zaustavitve vožnje. V kolikor odgovorna oseba dogodka oceni, da nadaljevanje vožnje ni varno ali pravilno razumljeno, se vožnja dokončno prekine brez povračila kakršnih koli stroškov udeležencu/ki (neizkoriščen del darilnega bona, stroški prihoda in podobno).

Če po lastni krivdi voznika/ce nastane kakršna koli škoda v času njegove vožnje kot posledica neupoštevanja pravil na dogodku ali inštruktorjevih navodil, se za ta strošek obremeni dotičnega voznika/co.

Vozniki/ce se morajo voženj udeležiti spočiti.
Vožnja pod vplivom alkohola ali opojnih substanc je strogo prepovedana. Pridržujemo si pravico do preverjanja stanja voznika/ce v kolikor bi bilo to potrebno in zavrnitve, če se stanje potrdi. V takem primeru darilni bon avtomatično zapade.
Na vseh naših vožnjah je kajenje strogo prepovedano.
VIDEOPOSNETKI VOŽENJ:
Vse vožnje se snemajo. Videoposnetek lahko uporabimo tudi pri razreševanju zapletov in motebitne škodne. Posnetke voženj pošljemo voznikom v nekaj dneh po izvedbi preko web-orodja. V primeru tehničnih težav pri snemanju oziroma slabe kvalitete posnetka ne bo možnosti za pridobitev le-tega. Posnetke sicer ne hranimo dlje kot bi bilo potrebno zaradi škodnega primera.
PRIPOROČILA:
Priporočamo udobna oblačila in lažjo obutev ter za voznice obvezno čevlje z nizko peto.
ZA VAŠE SPREMLJEVALCE:
Gibanje na dogodku je za vse obiskovalce omejeno izključno na asfaltno površino v predštartnem prostoru. Dostop do proge po dovozni cesti ali travnikih je strogo prepovedan! Opozarjamo vse, da upoštevajo navodila in opozorila izvajalca in pazijo na svojo lastno varnost, še posebej na varnost otrok. Na prostor dogajanja odsvetujemo prinašati živali. V bližini je letališka restavracija s toaleto Na'Kležnk.
GENTLEMEN DOGOVOR:
Stremimo k tem, da vse vožnje potekajo varno in v prijetnem vzdušju. Želja direktorja in celotne ekipe je omogočiti vozniku/ci nekaj tenutkov čimbolj pristnih in realnih vozniških občutkov. To velja za dotično osebo za volanom in za vse, ki bodo prišli na vrsto za njo.

Ker se na naših vožnjah srečata zahtevna in specifična tehnika in ter neizkušen voznik/ca, je to v splošnem nevarno početje in zahteva resnost in odgovornost vseh vpletenih.

Glede na več kot deset letno izvajanje raznovrstnih voženj in tisoč nasmejanih obrazov do sedaj uspešno povezujemo oba svetova. Ker želimo da tako ostane še naprej, pričakujemo in tudi zahtevamo to od vsakega, ki potrka pri nas.
Hvala vsem ker to upoštevate.

Tanbos d.o.o.
Poljska pot 4, 1000 Ljubljana

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram