FERRARI 599 Fiorano
FERRARI 430 Scuderia
Konstrukcijsko gledano gre za klasičen GT avto najvišjega razreda. Njegov impozantni 12-valjnik je postavljen tik za prednjo premo, pogon pa ima zadaj, kamor je za boljšo razporeditev teže postavljen tudi menjalnik. Avto se obnaša izredno uravnoteženo, tako na zaviti cesti kot pri doseganju najvišjih hitrosti. Vendar pa je vrhunska tehnika le del celotnega paketa. Sliši se resnično neverjetno, ampak pravi užitek se začne šele, ko s Fioranom umirjeno križarite in poslušate sozvočje dvanajstih valjev v nizkih vrtljajih. Čista poezija zvokov in brezčasne oblike avta. Takrat se zaveste, zakaj delo nekaterih konstruktorjev nima časovne omejitve. Šele takrat skupaj z vami resnično uživa tudi vsa vaša okolica. Nepozabna in edinstvena izkušnja.

MOTOR

Tip motorja: V 12 
Prostornina: 5999 cm3 
Moč motorja: 456 kW (620 KM)
Navor: 608 Nm

ZMOGLJIVOSTI

Največja hitrost: 333 km/h
Pospešek: 3.7 s do 100km/h
Poraba (zunaj) 14.7 l/100km
Poraba (mestna) 32.7 l/100km

MEHANIKA IN PODVOZJE

Lega motorja: spredaj
Pogon: zadaj
Menjalnik: šeststopenjski avtomatik
Število sedežev: 2
Sredinski motor s pogonom na zadnji par koles, hiter robotoziran menjalnik s prestavljanjem v 60 milisekundah in nizka masa so odlike tega prvovrstnega vozila. Kljub dirkaški zasnovi se izkaže za neverjetno kultiviranega v vsakdanjem prometu. Gumb za mehkejšo nastavitev blažilnikov in različne možnosti nastavitve stabilnostne elektronike z manetinom na volanu omogočajo vozniku, da prilagodi vozilo skoraj vsaki podlagi. Avto, ki močno odstopa od klasičnih športnih vozil. Njegovi pospeški ponujajo pravo doživetje za volanom, ki je skoraj na meji resničnega.

MOTOR

Tip motorja: V 8
Prostornina: 4308 cm3
Moč motorja: 375 kW (510 KM)
Navor: 470 Nm

ZMOGLJIVOSTI

Največja hitrost: 320 km/h
Pospešek: 3.6 s do 100km/h
Poraba (zunaj) 11 l/100km
Poraba (mestna) 27.6 l/100km

MEHANIKA IN PODVOZJE

Lega motorja: v sredini
Pogon: zadaj
Menjalnik: šeststopenjski avtomatik
Število sedežev: 2
    Tanbos d.o.o.
    Poljska pot 4, 1000 Ljubljana

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram